Upplev wrestling på riktigt

Show wrestling är en slags fribrottning som blivit väldigt populär i många länder, inte minst i USA. Vad det i grund och botten handlar om är ett fysiskt och mycket underhållande skådespeleri. Olika tekniker från brottningen ligger som grund för wrestlingmatcher, men det handlar inte om en sport i ordets rätta bemärkelse eftersom matcherna är uppgjorda på förhand. Allt handlar istället om att bygga upp en härlig atmosfär och få publiken engagerad i vad som händer. Ett klassiskt scenario är hjälten mot skurken.

I USA var Hulk Hogan enormt stor på 80-talet och representerade det typiskt amerikanska. Han gick ofta wrestlingmatcher mot onda, dryga, elaka eller fega karaktärer. Dessa så kallade ”heels” gjorde sitt bästa för att publiken skulle hata dem så mycket som möjligt. Ibland kan till och med en hjälte svänga och bli en heel. En stor del av underhållningsvärdet inom wrestling är just de starka karaktärerna.

Varför se wrestling på riktigt?
Av den enkla anledningen att det är roligt och att det verkligen bjuder på en otrolig show. Till exempel kan det förekomma spektakulära kast och andra trick som skulle vara omöjliga att genomföra i en seriös tävlingsmatch. Om du sett matcher i någon av de stora wrestlingorganisationerna som WWE, kanske du har märkt att brottare kan slänga ut varandra ur ringen, hoppa från de högsta repen, använda tillhyggen som stolar eller järnrör och mycket annat. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för wrestling.

Ytterligare en god anledning är att stämningen på plats inte går att jämföra med att titta på TV. Wrestlingfans är kända för att vara passionerade. Ofta har de med plakat som hyllar deras idol eller hånar någon av motståndarna. De sjunger ofta ramsor och de lever sig in i varje sekund av matcherna. Glöm inte heller att allt handlar om att bjuda på en show. Wrestlingstjärnor har sina egna musikteman och är otroligt duktiga publikfriare. Räkna med mycket dramatik och en del underhållningsvåld.